Kuoronjohtaja

Jussi Mattila on Keski-Pohjanmaalla syntynyt, sittemmin opintojen ja työelämän myötä Pohjois-Savoon kotiutunut freelance-kuoronjohtaja. Hän on suorittanut kuoronjohto-opintonsa Sibelius-Akatemiassa Heikki Liimolan johdolla, sekä eri kursseilla opettajinaan Matti Hyökki, Hannu Norjanen ja Hannu Lintu.

Kuoroja Mattilalla on johdettavana tällä hetkellä viisi: Kamarikuoro Ancora, Kuopion Nuorisokuoro, Finlandia Singers, PS-AMK:n ja Kuopion konservatorion kuoro sekä Mikkelin Viihdelaulajat. Kuoronjohtajauransa aikana Mattila on johtanut useita kymmeniä kuoroja, käsittäen kaikki kuoromuodot. Kuopion Oopperan kuoromestarina Mattila on toiminut kahden edellisen produktion ajan.


Jussi Mattilan johtamana Kuopion Nuorisokuoro voitti YLE TV2:n Suomen Paras Kuoro-kisan vuonna 2009.

 

 

...........

 

Kuoro on toiminut kansalaisopiston suojissa vuodesta 1989. Viihdelaulajia ovat johtaneet aiemmin ennen kuorojen yhdistymistä mm. Pertti Puhakka, Irja Valtonen ja Oiva Vasara.

Kuoron johtajana ovat toimineet Krystian Tesarczyk ja Anna-Mari Salo 1996-1998, Juha Lindbohm 1998-2004, Kirsi Kaunismäki-Suhonen 2004-2005, Juha Lindbohm 2005-2007 ja Kaisa Tuovila 2007-2011.

Ajankohtaista

Otamme joukkoomme uusia laulajia!

Mikkelin Viihdelaulajat on mikkeliläinen 1991 perustettu kuoro, joka toimii paitsi itsenäisenä ry:nä, myös Mikkelin kansalaisopiston yhteydessä. Kuoron ohjelmisto painottuu kotimaiseen rytmimusiikkiin, ohjelmistossa on mm...

Lue lisää